Friday, July 20, 2012

Tizedik nap (Cartagena)


Utunk tizedik napján Cartagena-ba tartottunk, de előbb tettünk egy kis kitérőt az Elche-i Pálmaligetbe. Annyi pálmafát láttunk egy helyen (ahogy egyébként az egész város is hihetetlenül tömve van pálmákkal), hogy azta. Ebben a térségben vannak Európa legmagasabb pálmái, ráadásul a terület a világörökség része. A liget maga egy szép kis „botanikus” kert, kitáblázott növénynevekkel, rengeteg kaktusszal és különféle pálmákkal, plusz a közepén áll egy ún. „birodalmi pálma”, amit Sissy és Ferenc József esküvőjén ültettek.
Sissy szobra az Elche-i pálmaligetben, háttérben a "birodalmi pálmával"
Innen mentünk tovább Cartagena-ba, ahol elsétáltunk a kikötőbe (ahol egykor az armada is horgonyt vetett), aztán a Teatro Romano-hoz, ami lényegében Cartagena legnagyobb látványos látnivalója.
Teatro Romano
Este rávettük magunkat, hogy együnk egy tál paella-t, ha már egyszer Spanyolországban vagyunk. Batus látványos szenvedése ott kezdődött, amikor kihozták a kétszemélyes adagot, jól megpakolva kagylóval, polippal, garnélával, és bele se képzeljünk inkább, még mi minden mással. De túléltük. Ráadásul utána felfedeztük Spanyolország legszimpatikusabb fagyihálózatát, a Smöoy-t, ami egyszerű fagyasztott joghurt, szabadon választható öntettel vagy bigyóval.
Paella
Gábor és Smöoy
Sokat utaztunk, meleg is volt már rendesen, úgyhogy kis sétafika után már szundiztunk is.

No comments:

Post a Comment