Friday, July 20, 2012

Tizenegyedik nap (Granada)


A következő napunk mozgalmasabb volt, ugyanis reggel indultunk Granadába, ahol legfőbb célunk az Alhambra bejárása volt. Hosszú, felfelé vezető séta után végül megtaláltuk a hatalmas arab palotakomplexum bejáratát, és egy órányi sorban állás után jegyet is sikerült venni. Végigsétáltuk a Generalife-t, ami talán az egésznek a legszebb része volt, nyugis kis kertekkel (leszámítva a japán turistákat) és gyönyörű falfaragásokkal.
A Generalife egyik kertjének részlete
A Generalife után átmentünk az Alcazaba várrészbe, másztunk magas tornyot, láttunk sok cicát és itt van a Palace of Charles V is, ami lényegében egy kisebb szépművészeti múzeum.
Kilátás az Alcazaba-ról
Itt szembesültünk azzal, hogy a jegyünk az igazi Alahmabra palotarészbe csak 18:30-tól érvényes, úgyhogy gyorsan fogtunk egy taxit és amíg várnunk kellett, megnéztük a Granada Cathedral-t. Akkora belső tere volt (magasságra, tágasságra), hogy amikor beléptünk, megtorpantunk, hogy „AZTAAAA”.
Granada Cathedral
Annyi időnk maradt, hogy még egy estebéd is belefért, aztán taxival vissza az Alhambra-ba, hogy újabb (de legalább rövidebb) sorban állás után megcsodálhassuk a palotát. Megérte várni, és nem véletlenül a világörökség része ez is. Mindenhol jellegzetesre festett színes csempék, gyönyörű kőfaragások mindenhol, és leghíresebb kis látnivalója is itt van, a híres-neves oroszlános kút. Amit pechünkre épp felújítottak, de egy részét még így is láthattuk.
Batus és az Alhambra faragásai
Batus megjegyezte, hogy bár a város szimbóluma magától értetődően a gránátalma, ilyen gyümölcsöt itt épp sehol sem látott, de Gábor megnyugtatta, hogy elég sok gránátalmafa volt a környéken, csak épp Batust sokkal inkább elvarázsolta a rengeteg narancsfa és a rajtuk sárgálló narancs. Batus szereti a narancsot.

No comments:

Post a Comment