Thursday, July 26, 2012

Tizennegyedik nap (Sevilla)


Az eredeti tervek szerint ma mentünk volna Cádizba, de ezt ugye már két nappal ezelőtt letudtuk, így rögtön Sevillába indultunk. Későn keltünk, hiszen nagyjából kialakult a rendszer: nincs értelme dél előtt odaérni a szállásra, hiszen ha még kész is van a szoba, és felpakolhatunk, elindulni a negyven fokban egyáltalán nem kellemes. Tizenkettő körül értünk Andalúzia fővárosába, ami elhagyatottnak tűnt a kánikulában. Korán elindultunk már felfedezni, hiszen itt van Európa második legnagyobb temploma (a Szent Péter bazilika után), valamint egy gyönyörű mór palota is, és ezen a napon nézhettük volna meg először a The Dark Knight Rises-t is.
Sevilla katedrális
Szóval tettünk egy nagy sétát, majdnem három órásat, amiben bejártuk a katedrálist (amiben láttuk Kolombusz Kristóf sírját) és a mór Alcázart (ami nem meglepő módon kiköpött Alhambra, csak kicsiben), majd tekeregtünk a városban, hogy találjunk egy mozit, ahol megnézhetjük az Il Cavaliere Oscuro-t, vagyis az új Batmant, de hiába.
Kolombusz Kristóf sírja a katedrálisban
Az Alcázar egy részlete

Közben láttuk a Torre del Oro-t, az eredetileg mór őrtornyot, majd tikkadtan és denevértelenül tértünk vissza a szállodába, és már csak a sötétedés után jöttünk ki újra, hogy sétálgassunk a hangulatosabb és végre emberekkel is megtöltött utcácskákban, ahol vacsoráztunk is, és vettünk egy kalapot Batus fejecskéjére.

Torre del Oro

No comments:

Post a Comment