Thursday, July 26, 2012

Tizenötödik nap (Lisszabon)


Az utóbbi idők leghosszabb autós utazásával indult a mai nap: korán keltünk, hogy még időben Lisszabonba érjünk. A Portugál tájak nem sokban különböztek a spanyoloktól, az első igazi látványosság amivel szembesültünk a Golden Gate híd építőinek - a híres san francisco-ihoz nagyon hasonló - munkája, amin a Lisszaboni-öblöt szelheti át az autós másfél euróért.
A Golden Gate híd és a rio-i Jézus szobor egy helyen...
A város túl nagynak tűnt ahhoz, hogy fél nap alatt gyalog bejárjuk, ezért először (és utoljára) kipróbáltunk egy turistabuszos városnézős utazást, ami szűk két óra alatt megmutatta nekünk a Belém negyedet (benne az ikonikus Belém-toronnyal), és a legnagyobb tereket, templomokat.
Belém torony
Jeronimos apátság
Maga Lisszabon egyébként nem tipikus világváros, méretéhez képest alig van benne látványosság, és egyébként sem olyan hatalmas, hiszen Sevillának is több lakosa van, mint a Portugál fővárosnak. Kora este egy kellemesen hosszút sétáltunk még végig a sugárúton, újra megnézve (már nem csak busszal elsuhanva) a Santa Justa felvonót és a gyönyörű pályaudvart, majd mentünk vissza pihenni.

Sugárút körforgalommal, jellegzetes lisszaboni mozaikkal és Gáborral

Santa Justa felvonó

Pályaudvar

No comments:

Post a Comment