Thursday, July 26, 2012

Tizenhetedik nap (Toledo)


A napunk Guadalupe-ban indult, ami egyedül a monostoráról híres, ám azt végül nem néztük meg hála a rendkívül rosszul megszervezett turistalátogatási rendnek. Viszont tettünk egy kört a feldúcolt gerendákkal teli házak között, és autóztunk a hegyek között gyönyörű helyeken, és átszeltük (a világ legelhagyatottabb római kori emléke mellett) a Tajo folyót is.
Guadalupe monostora
Batus a Tajo-val
A nap végállomását, Toledot (ami korábban Spanyolország fővárosa is volt), már kora délután elértük. Rengeteg temploma van az apró és meredek belvárosban, az egyikben El Greco leghíresebb festményével, a másikban a festő sírjával (viccet félretéve, ennek a neve Szent Leokádia templom), a harmadik meg egyszerűen csak egy hatalmas katedrális. Rengeteg még a souvenir shop, kirakataikban ezerféle karddal és lovagi páncéllal, hiszen a város híres volt az acélművességéről, így nincs is ennél autentikusabb szuvenír innen. A középkori várat csak kívülről néztük meg, ugyanis belül egy hadtörténeti múzeum van, ami helyett inkább sétálgattunk még az utcákon, majd visszamentünk a hotelbe, csak hogy sötétedés után megint kimásszunk egy kései sétára.
Katedrális

Látkép Toledo-ról a várfalról
Mellesleg a város La Mancha régióban fekszik, szóval el lehet képzelni, hányszor találkoztunk Don Quijote figurákkal és egyebekkel…

Egy Don Quijote a sok közül

No comments:

Post a Comment